MEGLEPETÉS: vásárolj 9.990 Ft felett és mi -5% extra kedvezménnyel lepünk meg! A kedvezmény automatikusan jóváíródik a kosárban. Farkas Bertalan vadászkésekre nem vonatkozik.

Vadász hátizsák

Vadász hátizsák - lóden, vászon és valódi bőr

Kiváló minőségű klasszikus és modern szabású vadász hátizsákok többféle anyagból és méretben, így mindenki megtalálhatja a számára megfelelő darabot.

A klasszikus vadász hátizsákok kézzel készülnek hazánkban válogatott alapanyagokból, hogy minél jobban őrizzék a vadászati kiegészítők hagyományait. Alapanyagukat tekintve vagy prémium minőségű valódi gyapjú lódenből, vagy természetes bázisú vászonból készültek. Mindkét anyag nagyon jó vízlepergető hatással bír. 
A hagyományos vadász hátizsákok szíjai és csatjai valódi bőrből készültek, egyes modelleken fa gombokat is találunk. Külön kiemelendő ezeknél a hátizsákoknál, hogy kivehető vérzsákkal is rendelkeznek. A vérzsákok nem engedik át a nedvességet és moshatóak. 

A modern kialakítású vadász hátizsákok gyöngyvászonból és változatos igényekhez idomulnak. Egyes modellek a hétköznapi életben is használhatóak, mivel a kialakításuk lehetővé teszi, hogy mind a vadászat, mint a dolgos hétköznapok során is tökéletesen megfeleljelenek. Ezek a vadász hátizsákok emelt zsebszámmal és cipzáras rekeszekkel is rendelkeznek, fegyvertartó hevederek és esővédő zsák is a található egyes zsákokon.

A vadász hátizsákok oliva zöld és barna színben is elérhetőek. 

Ajándékot keresel vadásznak? Egy szép és igényes vadász hátizsákkal nem lehet mellé lőni!


1termék 11

A velünk elő hagyomány - klasszikus vadász hátizsákok

A vadászat egyike a legősibb foglalkozásoknak az emberi történelem során, hiszen fontos része volt a mindennapi élelemszerzésnek, vagyis a túlélés egyik alapvető eleme volt. Manapság már nincs ekkora szerepe, de sokan hódolnak hobbiként a vadászatnak és nem vetik meg az évszázados hagyományokat sem, amik a vadászathoz köthetőek. 

A hagyománynak hódolnak a kínálatunkban található klasszikus lóden és vászon vadász hátizsákok is. Ezeket a hátizsákokat hazánkban állítják elő kézi munkával válogatott alapanyagokból. 

A lóden vadász hátizsákok nagyon különleges helyet foglalnak el a vadász kiegészítők piacán. A lóden egy természetes alapanyagú textília, amit valódi gyapjúbúl készítenek, mára már szinte teljesen eltűnt a mind a piacról, mind a köztudatból, pedig valaha minden olyan ruhadarab és kiegészítőt lódenből készítettek, amiknek ellen kellett állni az időjárással szemben, hiszen a gyapjúnak köszönhetően jól szigetel és vízlepergető hatású is. Így a legtöbb vadász kabát, táska és hátizsák is lódenből készült. Mára már csak egy-két hagyományőrző vállalkozás készíti ezt a csodás alapanyagot. A kínálatunkban található vadász hátizsákokhoz egy kis osztrák cég szolgáltatja a lódent.

A vászonból készült vadász hátizsákok sem maradnak el lóden testvéreik mellett, hiszen természetes alapanyagokból készülnek ezek is és legalább annyira tartósak és ellenállóak is. 
 
A klasszikus szabású vadász hátizsákok fontos eleme a kivehető vérzsák. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a hátizsák belsejében van egy vízhatlan kivehető bélés, ami ha szükséges tisztítható. Egy vadászat során ez fontos lehet, ha az elejtett vadat a zsákba tesszük, nem kell aggódni az átázás miatt. 

A hagyományos vadász hátizsákok szíjai és pántjai egytől-egyig valódi bőrből készültek. A valódi bőr ellenálló és erős, kiváló eleme egy ilyen hátizsáknak.